Een aantal voorbeelden en achtergronden hierbij

Om een indruk te geven van het werk en ook de werkwijze van RegieZaken volgen hieronder een aantal voorbeelden uit het verleden en heden. Het gaat hierbij eigenlijk altijd over mensen, processen en verrijkingen.

In voorbereiding

  • Een film over de nieuwe masteropleiding MEL van leiderschapsacademie NSO-CNA. We gaan laten zien hoe twee studenten, schoolleiders in opleiding, het op de NSO-CNA geleerde op hun eigen school in praktijk brengen. Hun teamleden gaan daarnaast vertellen over hoe het functioneren van hun schoolteam hierdoor is veranderd en hoe ze dat ervaren. Vanuit de NSO-CNA duiden stafleden deze veranderingen aan de hand van de keuzes die voor het programma voor de MEL zijn gemaakt.
  • Voor consultants Flying Elephants werk ik mee aan een veranderingstraject bij NLC, een Nederlands bedrijf dat ruim 100 internationale medische startups begeleidt in hun passie om medische vindingen te vermarkten. De inhoud van de uitgebreide brainstormsessies worden in korte interviews met deelnemers op beeld vastgelegd. De video’s die hieruit voorkomen dienen deels als borging voor het proces, deels als inspiratie voor vervolgsessies.

Net klaar

  • Een film voor de School voor Zijnsoriëntatie om te laten zien wat de school biedt en wie de leraren zijn. Zij vertellen op verschillende werkplekken voor de camera wat het pad op de school inhoudt. Je krijgt tegelijkertijd te zien hoe de school, studenten en locaties eruit zien. De kijker krijgt op deze manier een gevoel van de sfeer op de school.
Setfoto: leraar Famke van Halteren vertelt waarom er bij meerdaagse retraites wordt gekozen voor een rustige locatie.
  • Een set films voor Stichting School en Veiligheid over seksuele veiligheid in de klas. Wat doe je als boze ouders komen klagen dat er in de klas seksuele voorlichting is gegeven? Wat vertel je als leerkracht wel en niet aan de klas over jouw eigen ervaringen op het gebied van seksualiteit? Wat doe je als kleuters in de groep ‘naar elkaars blootje’ kijken? We laten het zien aan de hand van nagespeelde situaties uit de dagelijkse praktijk. De leerkrachten vertellen na de voorvallen over wat hun overwegingen waren.
  • Een pilot The Legacy. Een learning game in 3D (VR) over hoe om te gaan met boosheid van een groep na brengen van slecht nieuws. Vier acteurs maken het de speler van de game moeilijk. Hoe ga je hier mee om? Wat voor keuzes maak je in het gesprek en hoe reageren ze daar weer op? De VR bril zorgt ervoor dat de situatie levensecht bij de speler binnenkomt. Aan het eind van de game krijgt de speler een beschrijving over de gemaakte keuzes (langs de theorie van Boldness en Dutifulness). VR games zijn ideaal voor trainingen en assessments.
  • Een set films voor de School voor Zijnsoriëntatie, die mensen een pad biedt in een gebied tussen onze westerse psychologie en een oosters Boeddhistisch spiritueel pad. De films laten zien hoe er gewerkt wordt. In het voorbeeld hieronder zie je de oprichter van de school Hans Knibbe die kijkt naar een film waarin hij aan het werk is met een student. Hij legt de kijker uit wat hij daarbij doet en waarom. Op deze manier bekijk je ‘de scene’ vanuit verschillende niveaus.
‘Presentator’ kijkt naar een film waarin hijzelf aan het werk is en legt de kijker uit wat hij daarbij doet en waarom. Duur 4:30 minuten.

Kijk ook even naar:

  • Eigen promotiefilm Hoe werkt het? over de geweldige mogelijkheden van webcamoefeningen bij e-learning. In deze e-learning word je als kijker in korte fragmenten door acteurs direct aangesproken. Je wordt uitgenodigd om daarop te reageren en die reactie wordt door je webcam opgenomen en die kun je terugkijken. Je kunt dan besluiten om het nog een keer over te doen om jezelf te verbeteren. En als je tevreden bent stuur je door een druk op een knop het filmpje naar het e-learning platform. Je coach kan je er dan – via de mail – commentaar op geven. Of de mensen uit je (bijscholings-/leer-/intervisie-) groep kunnen deze bekijken en becommentariëren. Of je kunt elkaars video’s dan in de groep bespreken. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden. Zie ‘Hoe werkt het?’ hieronder.
  • Vier films voor Stichting School & Veiligheid voor leerkrachten Voortgezet Onderwijs. Over hoe je in de klas (seksuele-) veiligheid kunt realiseren. Hoe reageer je dan op ‘onveilige’ voorvallen in de klas. Hieronder is de teaser te zien van een van de gemaakte video’s.
"Hoe werkt het?" Promotiefilm van RegieZaken over webcamoefeningen bij e-learning. Duur 5 minuten.
Trailer voor lesprogramma Seksuele Veiligheid in de klas voor het voortgezet onderwijs. In opdracht van Stichting School & Veiligheid. Duur 45 seconden.

Voorbeeld gratis Project

  • Voor Stichting Hart4onderwijsNepal draaiden we twee films op eigen kosten in Nepal. Deze stichting geeft per jaar 500 kinderen een jaar gratis onderwijs. Hoe werkt dat in de praktijk? Hoe zorgen leerkrachten en schoolbestuurders dat ouders, die gemiddeld € 1,50 per dag verdienen niet in de verleiding komen hun kinderen thuis te houden om hen geld te laten verdienen? Hieronder zie je één van de gemaakte films, ‘Passie voor Onderwijs’; over de gedreven leerkrachten en schoolbestuurders (taal: Nepalees simultaan vertaald in Engels)
‘Passie voor Onderwijs’. Community Empowerment. Een van de films voor Stichting Hart4onderwijsNepal. Bevlogen bestuurders en leerkrachten scheppen ter plaatste de voorwaarden voor de ouders en kinderen. Duur 3:45.